понеділок, 27 січня 2020 р.

Прощання з колядою.

У неділю, 26 січня, в нашій церкві відбулося прощання з колядою. Як і кожного року, громада села Добряни чисельно, та гучно попрощалася з різдвяною піснею прослави Новонародженого Ісуса. 

Дійство почалося в стінах церкви, де після вступного слова, яким звернувся до присутніх о. Іван Говгера, розпочалася коляда. Честь заспівати першими, випала гостям, а саме, церковному хорові з села Вівня. Віншівки та колядки лунали передзвоним сильних голосів, тим самим наповнивши всіх добрим настроєм, та задали тон вечору. Другим і заключним виступом, був перформенс нашого Добрянського хору під керівництвом п. Ігора Михайліва. Нашим хористам вдалося не лише підтримати уже пануючу в храмі атмосферу, але й збагатити її новими, раніше нечуваними творами. Подячним словом о. Володимира Сас, та о. Івана Говгери, завершилася перша частина свята. 
Уже на майдані біля каплички всі присутні продовжили колядувати, частуючись гарячим вином, яке придбав для всіх п. Ігор, за що йому велика вдячність, та пампушками, які зготували господині. Хто не зміг загрітися співом, та вином, мали змогу зблизитися до ватри, яку розпалили чоловіки з церковного батства. 
Свято учасниками якого ми стали, справді об'єднало багато родин, дало змогу відчути себе частиною великої парафіяльної родини, та разом відпровадити різдвяні свята. Дякуємо усім хто причинився до цієї події, а особливо нашим гостям з Вівні. Сподіваємося ця добра традиція і наступні роки радуватиме нашу спільноту

Немає коментарів:

Дописати коментар