вівторок, 7 січня 2020 р.

З ласки Господньої довелося нам ввійти у 2020 рік від Різдва Христового!  Як важко уявити, які зміни принесе цей рік? Однак варто лише на мить зупинитися і замислитися над часом, в якому живемо. Ось уже понад два тисячуліття минуло з моменту Воплочення Сина Божого у Сина Людського! І ми святкуючи цю подію, як і сотні попередніх поколінь, вітаємо один одного кажучи: "Христос Рождається! Славімо Його!" Та чи розуміємо ми сьогодні що саме означає це вітання? Чи окрім емоцій вкладаємо в нього щось більше? А саме тверду віру, та розуміння того, що сьогодні для нас, не для себе, родиться Творець і Спаситель світу?
"Бог став людиною, щоб людина стала богом", каже Іриней Ліонський, а отже прихід Ісуса є справді початком особливої місії, яку Господь поклав сам на себе. І лише в цьому Його вчинку, ми вже бачимо, як багато Він нас вчить!  Отож беручи до уваги усі тонкощі педагогіки Господньої, щиро вітаємо усіх вірних, та гостей нашої парафії з цим дивотворчим святом!
Бажаємо щоб Ви, як і Христос вміли втілювати волю Бога Отця, або хоча б намагалися її розпізнати! Щоби Ви, як і Він вміли чекати, а Ісус чекав, 9 місяців в утробі матері, та 30 років до хрещення! Щоб, як Він довіряли Богові і людям, а головне рідним, бо Христос довірився Марії будучи беззахисним немовлям в її руках! Аби Ви, як Месія, були не вибагливі, та усі блага полишали осторонь, ставлячи в пріоритет духовні цінності, бо й Спаситель народився в убогій стаєнці, незважаючи на незручності цього приміщення! Врешті, щоб Ви, як Новонароджений, вміли жертвувати своїм комфортом, для загального добра, бо і Він полишивши свій Небесний престол, обміняв його на ясла, для того, щоб нас посадити поруч з собою в майбутньому віці!
Яскравих вражень, світлих почуттів, та приємних емоцій! Теплої родинної розмови, гарячих обіймів від тих, кого любите, і визнання від тих, хто ще сьогодні не товариш! Смачних пампушків, пахучої куті, гарячого солодкого вина, а головне, дзвінкого дитячого сміху, та гучної як дзвін колядки! 
Дозвольмо дитяткові Ісусику народитися в нашому серці, щоб разом з Ним пройшовши життя, однаково з небасними силами славити Його навіки у Небі!
Христос Рождається!!!
Славімо Його!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар