субота, 17 серпня 2019 р.



                                   Голові Добрянської сільської ради
                                   п. Матвійців Л.М.
                                   депутатам Добрянської сільської ради

 
                                           З А Я В А
Шановні голово та депутати Добрянської сільської ради!
Релігійна Громада УГКЦ с. Добряни глибоко стурбована подальшою долею парафіяльного нерухомого майна, а саме - парафіяльний будинок збудований1864 році.  На даний час в Україні активно впроваджується адміністративна реформа, в результаті якої утворюються об`єднані територіальні громади (надалі ОТГ). До повноважень Ради ОТГ відноситься розпорядження земельними ділянками та іншими об`єктами нерухомості. У Релігійної Громади є побоювання, що в подальшому ОТГ зможе розпорядитися даним майном всупереч його призначенню, і надбані  нашими пращурами нерухоме майно та земельні ділянки будуть   використовуватись в комерційних цілях.
Релігійна громада УГКЦ парафії Святого великомученика Димитрія у с.Добряни Стрийського району Львівської області є місцевою релігійною організацією віруючих УГКЦ, зареєстрована, у встановленому чинним законодавством, порядку. Релігійна громада є юридичною особою і діє на підставі Статуту. Релігійна громада у відповідності до Статуту має право мати у власності будівлі, необхідні для забезпечення її діяльності та земельні ділянки на праві постійного користування.
З метою збереження нерухомого майна, а саме  парафіяльний будинок по вул.Шевченка №36, та належного його обслуговування для задоволення релігійно-просвітницьких потреб громади, та, в першу чергу, підростаючого покоління, молоді, вважаємо за доцільне передати будинок  у власність релігійної громади УГКЦ с.Добряни та передати у постійне користування прилеглу територію. Позитивне вирішення даного питання надало б змогу перенести у це приміщення катехитичну школу, осередок молодіжно-християнської організації,  організовувати літні дитячі табори, реколекції для парафіян, біблійні та євангелізаційні школи, проводити дошкільну підготовку дітей тощо.
Своє право на отримання вказаного об’єкту Релігійна Громада УГКЦ с.Добряни обґрунтовує тим, що будинок та прилегла земельна ділянка, з споконвіків  відносились до майна УГКЦ, оскільки була побудована нашими пращурами. На вимогу парафіян церкви УГКЦ, як законного історичного власника відповідного майна, виявлено бажання щоби майно повернулося у власність Церкви, використовувалося для слави Божої та добра вірних Парафії Святого великомученика Димитрія у с.Добряни  Добрянського деканату Стрийської Єпархії УГКЦ.
На підставі наведеного, керуючись ст.92 Земельного кодексу України, ч. 5 ст. 60 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” від 21 травня 1997 р. №280/97-ВР та Указом Президента України “Про невідкладні заходи щодо остаточного подолання негативних наслідків тоталітарної політики колишнього Союзу РСР стосовно релігії та відновлення порушених прав церков і релігійних організацій” від 21 березня 2002 р. № 279/2002, враховуючи те, що вирішення питання про повернення (передачу) культового майна релігійним громадам є невід’ємним та надзвичайно важливим елементом забезпечення громадянам реалізації їх права на свободу релігії, яке визнане одним із основоположних прав людини та гарантоване статтею 9 Конвенції «Про захист прав людини і основоположних свобод»,
п р о с и м о:
1.     Передати у власність Релігійної Громади УГКЦ  с. Добряни  парафіяльний будинок  по вул. Шевченка 36.
2.     Надати дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок на території с.Добряни Стрийського району Львівської області для обслуговування;
-      Парафіального житлового будинку та господарських приміщень за адресою вул.Д.Галицького №1.
-      Парафіального будинку (збудованого в 1864 році),та господарські приміщення за адресою Шевченка №36,
-      Каплички
-      Архітектурного комплексу « Хресна дорога»
 Також, звертаємо увагу на те, що Релігійна громада у відповідності до норм Земельного кодексу України (ст.92) може претендувати лише на право постійного користування земельною ділянкою. Це означає, що земельна ділянка і надалі буде у комунальній власності територіальної громади і релігійна громада не буде мати права її відчужувати чи змінювати її цільове призначення.
 Від імені РГ УГКЦ с. Добряни о.Іван Говгера                                 (підпис)
Заяву підтримано членами Релігійної громади УГКЦ с. Добряни.
Списки додаються на _________ підписних листах.




Немає коментарів:

Дописати коментар