субота, 7 вересня 2019 р.

Про подружжя

Загрози для сучасної сім'ї вдало сформулював Папа Франциск в Апостольському листі «Amoris Letitia». Це ідеологія гендеру, культура «тимчасовості», ворожа до народжуваності ментальність, наслідки порнографії, брак уваги до людей з особливими потребами та осіб похилого віку.
Ми живемо в гіперсексуалізованому світі, де все побудовано на еротизмі. Християнську позицію щодо сім'ї потрібно пояснювати молодим людям ще з підліткового віку. Бо на передподружніх науках людині вже може бути важко збагнути, чому, наприклад, Церква негативно ставиться до
контрацептивів, і т. д. Понад 80% пар, які приходять на передподружні науки, живуть разом ще до шлюбу. Сьогодні це дуже велика проблема! А також, не кожен шлюб є укладений правосильно! З усіх подружь укладених в УГКЦ 50% зазнають краху, а враховуючи сучасні віяння ліберального устрою, де шлюб взагалі вважається чимось застарілим і неактуальним, церква повинна адекватно підтримати подружжя, та зробити все можливе задля його безпеки. Тому, з благословення отця пароха, впродовж осені усі бажаючі хлопці та дівчата зможуть поглянути трішки ширше на тему подружжя, для того щоб вберегти себе в подальшому від проблем та труднощей, які можуть спіткати їх у шлюбі. Від так, у суботу 6 вересня, молодь нашої парафії мала змогу взяти участь в релігійно-просвітницькому семінарі присвяченому темі подружжя. Це перша зустріч, метою якої було поглибити знання щодо юридично-церковних аспектів подружжя, та ознайомити присутніх з основними цього таїнства. Саме тому парафіяльним клиром був запрошений викладач центру передподружніх приготувань, отець-ліцензіат з Канонічного Права, Тарас Ляшок.





В ході зустрічі священник в надзвичайно доступній формі пояснив, що таке подружжя, для чого його укладати, які є перешкоди до подружжя і як їх уникнути, що таке подружня згода, і що це уневажнення подружжя. Незважаючи на доволі об'ємний обсяг доповіді, слухачі легко сприйняли почути, та змогли зробити певні висновки щодо того, як вберегтися від поширених помилок в даній сфері.
Варто віддати належне, як і нашому гостю, так і присутнім, а також п. Любові Лесів, за атмосферута затишок який не вперше дозволяє нашій молоді та духівникам комфортно проводити різні заходи в нашій місцевій бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар